01 520 38 50
Select Page
znak kulturna šola
znak kulturna šola
Hitre informacije

tajništvo – 01 520 38 50
ravnateljica – 01 520 38 52
pomočnica ravn. – 01 520 38 60
zbornica – 01 520 38 61
zbornica – 01 520 38 62
računovodstvo – 01 520 38 57
svetovalna služba – 01 520 38 68
svetovalna služba – 01 520 38 73
mobilna spec. peda. – 01 520 38 66
knjižnica – 01 520 38 63
kuhinja – 01 520 38 56
zobna ambulanta – 01 555 2480

računalnikar – marina.popovic@osvodmat.si

  OŠ Vodmat, Potrčeva1, Ljubljana

 

Novice

Čestitamo!

V četrtek, 10. 4. 2025, so se v Tivoliju zbrale najhitrejše tekačice in tekači ljubljanskih osnovnih šol.

Najboljše rezultate v svojih kategorijah (tekmuje se po letnicah rojstva) so dosegli:

  • Eva Škof, 4. a – 9. mesto
  • Isabel Marija Walmsley, 4. b – 10. mesto
  • Katarina Klemenc, 5. a – 10. mesto
  • Tijana Mrđenović, 7. a – 6. mesto 
  • Matija Miloš Stojanović, 7. b – 5. mesto
  • Nik Gričar, 8. a – 10. mesto
  • Lara Simonič, 8. b  3. mesto 🥉
  • Luka Škof, 9. a – 8. mesto
  • Gaja Hrenko, 9. b – 4. mesto

Čestitamo vsem tekmovalcem!

Alja Drašler, vodja tekmovanja

več…

Čestitamo!

Na šolskem tekmovanju za Cankarjevo priznanje so bronasto priznanje prejeli:

Nika Bauman, Ula Ciringer, Izak Vozlič iz 2. razreda,

Ela Feguš iz 3. razreda,

Bor Rudolf iz 4. razreda,

Nikola Zupančič, Lara Vertič iz 6. razreda,

Vita Kores iz 7. razreda.

Iskrene čestitke!

Maja Kosem, vodja tekmovanja

Spoznavanje poklica živilski tehnolog

Učenke, ki obiskujejo izbirni predmet sodobna priprava hrane so danes spoznavale delo živilskega tehnologa ter pot mlečnih izdelkov – od surovega mleka do končnega izdelka na policah trgovin. V zanimivi in poučni predstavitvi gostujoče strokovnjakinje ge. Mojce Koman so izvedele, kako pomembno vlogo ima živilski tehnolog pri zagotavljanju kakovosti in varnosti živil. Poseben poudarek je bil namenjen mlekarstvu, saj so spoznale različne postopke obdelave mleka, razliko med jogurtom in kefirjem, pomen fermentacije ter zakaj so za naše zdravje pomembni probiotiki. Največ navdušenja je požela degustacija – učenke so okušale različne vrste mlečnih izdelkov, pri tem pa primerjale okuse, teksture in vonje ter se preizkusile v vlogi pravih senzoričnih ocenjevalcev.

več…

Ob skrivnostnem jezeru

Včeraj smo četrtošolci obiskali Cerkniško jezero. 🏞️ Prijazna vodnica nam je predstavila veliko zanimivosti o jezeru in njegovem spreminjanju skozi letne čase. 🦆🌿. Zelo smo uživali tudi v Centru za obiskovalce Cerkniškega jezera, kjer smo izvedeli marsikaj novega o živalih, rastlinah in življenju ob jezeru. 🐸🪷🦉

🖋 in 📸: Ana Kolar

več…

Delavnice o digitalni samopodobi in spletnem nasilju

Naši šestošolci so v torek, 1. 4. 2025, po opravljenih nacionalnih preizkusih znanja spoznavali ter kritično razmišljali o vplivu medijev na oblikovanje digitalne samopodobe ter ozaveščali pomembnost preprečevanja spletnega nasilja. Preko aktivnih metod dela so spoznavali vrste spletnega nasilja, kako se zaščititi, informirati in kam se obrniti po pomoč v primeru, da se jih zgodi spletno nasilje. Interaktivne delavnice smo izvedli v sodelovanju z Mladinsko zvezo Brez izgovora.

Sanja Zgonc, šolska svetovalna delavka

več…

Orodna vrstica za dostopnost