01 520 38 50

Dragi učenci, spoštovani starši!

V ponedeljek, 15. 2. 2021, obeležujemo mednarodni dan boja proti otroškemu raku.

V Sloveniji vsako leto za rakom zboli približno 80 otrok, pozdravi se jih 80 %. Na Društvu Junaki 3. nadstropja ugotavljajo, da se o otroškem raku zelo malo ve in da vrstniki obolelih otrok pogosto mislijo, da je rak nalezljiva bolezen. Zaradi stranskih učinkov zdravljenja raka ima večina obolelih otrok težave, kot so izguba las, imunska oslabljenost, utrujenost, težave z gibanjem. Velikokrat se zgodi, da jih  vrstniki zato ne sprejemajo, se jih izogibajo. Vendar pa si ti otroci srčno želijo, da bi bilo druženje s prijatelji, sošolci, vrstniki, prijazne in opogumljajoče besede vrstnikov del njihovega vsakdana..

Tudi na naši šoli so otroci, ki so zboleli za rakom.

V spodbudo, poklon tem junakom si v ponedeljek, 15.2.2021, pripnimo zlato pentljo – mednarodni simbol boja proti otroškemu raku.

Tako se bomo pridružili vseslovenski akciji Društva Junaki 3. nadstropja.

Vabimo vas, da izdelate zlato pentljo, narišete ali izrezujete pentlje, si naredite zlat modni dodatek.

Pri tem si lahko pomagate s spodnjimi navodili ali videom:

https://junaki3nadstropja.si/wp-content/uploads/2021/01/Navodila-za-izdelavo-zlate-pentlje.pdf

Junakom 3. nadstropja, ki pogumno prenašajo soočanje s to boleznijo, lahko napišete tudi kakšno spodbudno besedo, ki jim bo vlila novih moči in jim polepšala dan.

Svoje fotografije izdelkov in vaše pozitivne misli, spodbudne besede lahko objavite na naslednji padlet: https://padlet.com/natasa_soba/2xauobei8qyas4er

Prilagamo tudi ganljiv filmček, v katerem oboleli in ozdravljeni otroci ter mladostniki, njihovi sorojenci ter starši predstavijo bolezen.

15. 2. 2021 si bo Slovenija pripela zlato pentljo. Verjamemo, da boste zraven tudi vi.

Dostopnost