01 520 38 50

V petek, 31. 3. 2017, smo v 1. razredu izvedli dan dejavnosti na temo 8 krogov odličnosti.

Spoznali smo temeljne vrednote, po katerih živijo uspešni posamezniki in skupine: odgovornost, predanost, to je to, uravnoteženost, napake vodijo k uspehu, integriteta, govori z dobrim namenom, fleksibilnost.

Seznanili smo se s črto odgovornosti in način delovanja pod in nad črto. Pripravili smo razstavo slik na temo, kdaj smo bili pod črto in kdaj nad črto. Spoznali smo, da lahko, če se znajdemo pod črto, pridemo s pozitivnim pristopom nad črto.

Dan je bil pester, poln učenja in aktivnega sodelovanja, razmišljanja. Potrebno bo še veliko predanosti in vztrajnosti, da bodo učenci znanja prenesli tudi na vsakodnevna dejanja, da bodo zgled, ponosni nase, da bodo razmišljali o tem, kako njihova dejanja vplivajo tudi na ljudi okrog njih.

V nadaljevanju šolskega leta bomo še izvajali dejavnosti na temo 8 krogov odličnosti. Vključevali jih bomo v redni pouk, podaljšano bivanje, vse z namenom, da vrednote odličnosti postanejo del našega vsakdana tako v šoli kot izven nje.

 

tanka črta odgovornosti in risbe naših dejanj, ko smo nad in pod črto

 

skupinsko delo: gradnja stolpa

 

utrjevanje znanja: odgovornost prikažemo z gibanjem tako, da se držimo za trebuh

 

predanost prikažemo tako, da napnemo mišice rok

 

napak se ne bojimo, ker vemo, da se iz njih učimo – napake dišijo po uspehu

 

integriteta pomeni ujemanje vedenja z vrednotami, zato jo pokažem tako, da se dlani prekrivata

 

Želimo si, da bi bili odgovorni, zato bomo stremeli k odličnosti. Naučili smo se, da biti odličen ne pomeni biti popoln. Kdor želi biti popoln, se primerja z drugimi, mi pa želimo biti odlični, zato bomo od sebe dali najboljše, da iz sebe naredimo največ, kar lahko!

 

zapisali Polona Piškur in Nataša Sadar Šoba,

fotografije posnela Nataša Sadar Šoba

Dostopnost