01 520 38 50

Po dolgih dveh letih zatišja so ponovno zadoneli šolski pevski zbori na območnih revijah. Otroški in mladinski zbor OŠ Vodmat sta se 20. marca udeležila Pomladnih prepevanj, kjer je potekal tudi izbor zborov, ki dosegajo nivo za čisto pravo pevsko tekmovanje – regijsko tekmovanje pevskih zborov. 

Naša zbora sta se predstavila odlično. Oba sta prejela pohvalo za izbor in težavnost programa ter za lep, jasen in samozavesten nastop. Mladinski zbor je se je predstavil suvereno in nakazal, da bomo v prihodnje še slišali o njih. Kriteriji za uvrstitev na regijsko tekmovanje so bili letos nedosegljivi, saj je potrebno vse skladbe peti v triglasju, od tega vsaj dve skladbi brez spremljave. Smo pa dobili odlične napotke, kako delati v bodoče in izziv za prihodnje šolsko leto. Vsi pevci so pokazali neverjetno zagnanost in resnost pri delu in čeprav se je pevsko tekmovanje za nas za letos zaključilo, ste za nas zmagovalci. Čestitke vsem in vsakemu posebej!

Otroški pevski zbor pa je s svojim nastopom presegel pričakovanja in se uvrstil na regijsko tekmovanje, ki bo 17. maja 2023 v Zagorju ob Savi. To je velik dosežek, hkrati pa odgovorna naloga, ki prinaša še veliko dela. A s tako srčnimi pevci to nikakor ne bo težko.

Vsem pevcem iskrene čestitke!

Vse ljubitelje petja pa že zdaj vabimo na naš dobrodelni koncert Nasmeh v očeh, ki bo 1. junija 2023, v telovadnici naše šole, kjer se bomo predstavili vsi šolski zbori s solisti, inštrumentalisti pa še kakšno presenečenje bo. Toplo vabljeni!

zborovodkinja

Simona Burkeljca

Dostopnost