01 520 38 50
Koristne povezave

 

Hitre informacije
 • tajništvo - 01 520 38 50
 • ravnateljica - 01 520 38 52
 • pomočnica r. - 01 520 38 60
 • zbornica - 01 520 38 61
 • zbornica - 01 520 38 62
 • računovodstvo - 01 520 38 57
 • svetovalna služba - 01 520 38 68
 • svetovalna služba - 01 520 38 73
 • mobilna spec. peda. - 01 520 38 66
 • knjižnica - 01 520 38 63
 • kuhinja - 01 520 38 56
 • zobna ambulanta - 01 544 32 34
 • faks - 01 520 38 58
  OŠ Vodmat, Potrčeva1, Ljubljana

 

Skupna obvestila za prvi razred

Praznujemo 60 let šole

Praznovanje 60-letnice naše šole bomo obeležili tudi v športnem duhu, zato učence 1. vzgojno-izobraževalnega obdobja in njihove starše vabimo na športno popoldne, ki se bo odvijalo v četrtek, 18. aprila 2024, ob 17. uri s pričetkom v veliki telovadnici, kjer bo potekala otvoritev dogodka.

Športne naloge ne bodo zahtevne, vendar pa pridite športno oblečeni in obuti. Garderobo boste lahko odložili v omarice v pritličju.

Vabilo, ki so ga učenci prejeli v tiskani obliki, imejte s seboj, saj boste po opravljeni nalogi na vsaki postaji zbirali žige. Ko boste zbrali vseh 11 žigov, boste pri glavnem vhodu v šolo prejeli medaljo.

Veselimo se srečanja z vami.

Bralno pismenost spodbujamo tudi v jutranjem varstvu

Topla jutra kar vabijo na prosto. Igra s sošolci in drugimi učenci, klepet na klopcah, opazovanje brglezov, ki kukata iz gnezda, plezanje po piramidi. Pod zelenimi krošnjami pa skupina učencev bere. Zgodba kmalu pritegne vse učence. Poslušajo, berejo, analizirajo in naslednje jutro sedijo pod krošnjami s svojimi knjigami.

📸: Gregor Sebanc

Čestitamo!

Prejeli smo poročilo s terena:

včeraj so na zadnji tekmi Male šole juda razglasili skupne zmagovalce, najboljših 5 osnovnih šol po uvrstitvah. Učenke in učenci Male šole juda z OŠ Vodmat so prejeli častni pokal za 5. mesto. Veselje je bilo nepopisno in pokal je bil visoko v zraku.

Prvošolci so se pomerili v dveh tekmah: sumo borbe – potiskanje in prenašanje žogic in šprinti. Vsi udeleženci so dobili medalje (za prvo, drugo ali tretje mesto).

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za borbenost, športni duh in ekipno sodelovanje!

📸: Tjaša Kogej

več…

Zaključek bralne značke

Včeraj nas je ob zaključku bralne značke obiskal pisatelj in ilustrator Uroš Hrovat.
Peter Nos je bil zvezda prve polovice nastopa. Ko so se zgodbe o njem končale, so učenci pomagali dodelati ilustracije. Za otroke s predmetne stopnje pa je narisal pasico stripa, ob katerem so dobili osnovno znanje o njem. Povedal jim je kratko zgodovino in jih vodil skozi prigodo komičnega junaka. Mlajšim pa je strip efekte ves čas vključeval v ilustracije, kar je bil velik vir zabave.

📸: Slađana Zvizdalo

več…

Easter egg hunt / Lov na velikonočna jajčka

Rolling, rolling,
eggs are rolling,
rolling down a grassy hill.
Spinning, whizzing,
quick and dizzy,
until they stop, completely still.

Hiding, hiding,
eggs are hiding,
hiding on a cloudy day,
waiting in their secret places,
for a child to come their way.

Prvošolci in nekaj drugošolcev so med poukom angleščine brskali med travnimi bilkami, v drevesnih duplinah in pod velikimi listi podrasti ter iskali pisana jajčka, ki jim jih je skril velikonočni zajec.

Najdena jajčka so si razdelili in bodo doma krasila praznično okrašeno mizo.

Happy Easter! / Vesele velikonočne praznike!

več…

ČRNA GRADNJA V NEPOSREDNI BLIŽINI OŠ VODMAT


V neposredni bližini šolskega poslopja sta zakonca brglez brez vseh gradbenih dovoljenj prenovila dom. Prva gradbena dela so se začela že sredi februarja, ko smo učenci 1. b opazili kupe odpadnega gradbenega materiala na igrišču. Zakonca brglez sta takrat pričela z notranjimi deli in čiščenjem in material nedovoljeno odlagala na našem igrišču. Dela pa sta zaključila sredi marca 2024, ko sta dokončala dela na fasadi in dogradila vhod.
No, sedaj pa šalo na stran. Na našem igrišču smo s prvošolci res opazovali ptici vrste brglez, ki sta si gradila gnezdo v drevesnem duplu
Brglez je ptica pevka iz družine brglezov. Znan je po sunkovitih gibih in izvrstnih plezalnih sposobnostih, med drugim lahko pleza tudi z glavo navzdol. V naših krajih je zelo pogost. Opazimo ga v listnatih in mešanih gozdovih, na vrtovih, sadovnjakih, mestnih parkih in drevoredih.
Prehranjuje se s pajki in z žuželkami. Od jeseni naprej zbira lešnike, želode in žir, ki jih nato odpira z močnim kljunom, pri čemer lahko glasno kljuvanje zamenjamo z detlovim. Nekaj hrane spravi v primerne špranje za poznejše čase, najpogosteje za lubjem okoliških dreves. Pozimi rad obišče krmilnico, kjer jé orehova jedrca, sončnična semena in ptičje pogače. Priljubljena hrana je tudi mast, namazana na drevesno deblo.
Gnezdi v drevesnih duplinah. Vhod obzida z blatom in odprtino priredi velikosti svojega telesa. Najverjetnejši razlog za to je preprečevanje prevzema gnezda večjih ptic, kot so škorci.

Viri: Brglez – Wikipedija, prosta enciklopedija. 2022. Dosegljivo na URL: https://sl.wikipedia.org/wiki/Brglez. [Uporabljeno 20-03-2024].

besedilo in 📸: Polona Kruh

več…

Naše plesalke spet zasijale

Danes zjutraj nas je razveselila sijajna novica o sijajnem nastopu učenk OŠ Vodmat na plesnem festivalu Inter Dance Fest Sarajevo 2024, kjer so se mudile pretekli teden:
1. mesto Maui Kogej Pevčević, 1. a, street dance show solo kids;
1. mesto Hana Begić, 6. a, in Katarina Jeličić, 7. b, street dance show duo juniors.
Čudovito vreme, navdihujoči nastopi, veselo plesno, kulturno in turistično druženje otrok plesne šole Minimundo in njihovih staršev je dalo zlatim medaljam še poseben sijaj.

📸: Tjaša Kogej

več…
Dostopnost