01 520 38 50

Praznični december smo na naši šoli otvorili s tradicionalno božično-novoletno stojnico, ki je bila letos še posebej pestra, kar pa ne bi bilo mogoče brez vaše pomoči, dragi učenci, starši, sodelavci in vsi prijatelji Vodmata!

V pravljično podobo šole so veliko truda in časa vložili tako učenci kot učitelji, nekateri so predano ustvarjali tudi v popoldanskem času, izven pouka v šoli, pa tudi doma. Prepričani sva, da ste obiskovalci naše šole začutili to čarobnost in lepoto prazničnega časa.

Že nekaj dni pa se je iz učilnic širil vonj po sladkih dobrotah, ki so jih pripravljali tako učenci z mentorji kot tudi starši in stari starši. Stojnice so se šibile pod pisanimi in raznovrstnimi piškoti, lizikami, medenjaki, pecivom, ki so razveselili marsikatere brbončice že med nakupovanjem.

Ker radi pišemo z roko in podpiramo pisanje z roko, so učenci razredne stopnje tudi letos izdelali unikatne voščilnice, ki bodo potovale po svetu in razveseljevale vaše najdražje.

Številni unikatni izdelki bodo našli svoje mesto pri vas doma ali pri vaših bližnjih. Prepričani sva, da bodo v vaše domove vnesli toplino in praznično noto.

Letošnja novost je bil srečelov. Odziv učencev in staršev na vabilo k sodelovanju pri izvedbi srečelova je bil presenetljivo številčen in pester. Prispevali ste uporabne, lepe izdelke in poskrbeli, da je bilo dobitkov veliko. Prodajalci srečk so v rekordnem času podelili veliko sreče, saj so srečke pošle v pičlih 20 minutah!

Še posebej veseli sva, da naša stojnica ni bila le dobra priložnost za nakupovanje, ampak predvsem družabno srečanje. Pogled na starše, učitelje, nekdanje učence in sodelavce, ki so se srečevali med stojnicami, izmenjali marsikatero lepo besedo in obujali spomine, je še posebej pobožal srce. To je dokaz, da so tovrstni dogodki potrebni, zaželeni in povezovalni. Želiva si, da bi naša šola živela v sožitju z vami in vso lokalno skupnostjo. Topel stisk roke, iskren nasmeh in prijazna beseda so tisto, kar največ šteje!

Ko pa smo že pri štetju, sva veseli, da je naš šolski sklad bogatejši za 2300 evrov. Z delom sredstev bomo pomagali pri financiranju življenja v naravi tistim otrokom, ki potrebujejo pomoč, del pa namenili za nakup pripomočkov, ki bodo še bolj spodbudili ustvarjanje in gibalno aktivnost naših učencev.

Zahvalo namenjava vsem, ki ste kakor koli prispevali k uresničenju tega dogodka. Skupaj smo stkali preprogo, ki nas bo ponesla v praznične dni, naj pa z vami ponese tudi vzdušje današnjega čudovitega dne. Čeprav se bo na predmetih nabral prah in bodo z leti utonili v pozabo, bo spomin na ta dan in na dobroto vseh trajal … Srčna hvala.

 

Mateja Petrič, ravnateljica

in

Nataša Sadar Šoba, pomočnica ravnateljice

Dostopnost