01 520 38 50

V Osrednjem atriju ljubljanske Mestne hiše bo od 8. do 17. novembra 2022 na ogled razstava likovnih del v luči evropskega rokometnega prvenstva za ženske, ki bo potekalo v novembru 2022, v Sloveniji, Črni Gori in Severni Makedoniji. Športni dogodek je trajnostno zasnovan, s poudarkom na opolnomočenju žensk v športu.

Pri likovnem natečaju z naslovom »Ženski rokomet« so sodelovali otroci iz vrtcev Najdihojca, Otona Župančiča, Vodmat in učenci osnovnih šol Majde Vrhovnik, Šmartno pod Šmarno goro in Vodmat.

Likovna dela so narejena na papir iz invazivne tujerodne rastline japonski dresnik, ki je v svetovnem merilu že nekaj desetletij prepoznan kot eden najpomembnejših razlogov za upadanje biotske pestrosti. Papirni listi so bili izdelani v delavnici za ročno izdelavo papirja PAPLAB, pod okriljem JP VOKA SNAGA. Izbrana dela smo natisnili tudi na blago, ki so ga izdelali v podjetju Tekstina d.o.o iz Ajdovščine iz odpadnega bombaža, ki so ga zbrali v ljubljanskih vrtcih.

V sklopu športnega dogodka predstavljajo tudi zapestnice, ki so narejene iz odpadnega materiala – rokometnih dresov in žog. Zapestnice je oblikovalo društvo Smetumet in so ročno izdelane v Sloveniji, izpod rok žensk z migrantskim ozadjem. Pri označitvi zapestnic so sodelovali tudi otroci Centra Janeza Levca Ljubljana.

Učenci 5. a z mentorico Natašo Pibernik.
Osmošolke z mentorico Brigito Merše.
Dostopnost